Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). S spletno trgovino upravlja podjetje ROGAČ d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«).
Ob registraciji v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje , pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Z uporabo spletne trgovine stranka sprejme splošne pogoje poslovanja. Splošni pogoji poslovanja so v skladu s slovensko zakonodajo.

Varovanje osebnih podatkov

Vaše podatke potrebujemo, da zagotovimo nemoten proces izvedbe vašega naročila. Ponudnik storitve spletne trgovine je zavezan, v skladu s slovensko zakonodajo, varovati osebne podatke uporabnikov pred dostopom tretjih oseb. Podatki, pridobljeni z uporabo spletne trgovine bodo uporabljeni izključno za morebitno preverjanje verodostojnosti naročila in nadaljnje aktivnosti v okviru promocije izdelkov in storitev spletne trgovine ob privolitvi uporabnika. Morebitna vprašanja o zgoraj navedenih izjavah in pogojih, načinu poslovanja naše spletne trgovine naslovite na elektronski naslov info@rogac.eu ali po telefonu 02 2345 200.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Ponudba in cene

Ponudba
Rogač d.o.o. osvežuje svojo spletno ponudbo čimbolj pogosto in ažurno, vendar se dopušča možnost napak pri opisih, cenah in vsebini. Vse slike izdelkov so simbolične. Rogač d.o.o. ne odgovarja za spremembo izgleda oziroma lastnosti izdelka, ki so posledica sprememb proizvajalca in ne prevzema odgovornosti za lastnosti izdelkov, ki niso navedeni v tovarniških tehniških specifikacijah izdelka.

Cene
Vse cene vsebujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.
Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Pravila in cene dostave
Blago kupljeno v spletni trgovini bomo dostavili kamorkoli v Sloveniji.
Stroški pošiljanja se izračunajo ob nakupu v košarici in so napisani na tej strani

Naročanje, dostava in načini plačila
Prejeta naročila obravnavamo kot nepreklicna. V primeru napake lahko kupec brez dodatnih stroškov naročilo prekliče v času od izdaje naročila do prejema elektronskega obvestila, da je naročilo v obdelavi. Po prejemu obvestila, da je naročilo v obdelavi, preklic naročila ni možen.
Zavrnitev naročila lahko v času do izdaje obvestila, da je naročilo v obdelavi, naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, naročilo zavrne!
Obdelava naročila bo z aktivnostmi potrebnimi za izvedbo sprejetih naročil pričelo takoj po prejemu naročila. Pri izbiri načina plačila na naš transakcijski račun bodo aktivnosti za izvedbo naročila stekle po prilivu sredstev na naš transakcijski račun.

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
>> s PayPal računom
>> z nakazilom na račun upravitelja (po ponudbi / predračunu)
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem računu (Zgodovina naročil).

Reklamacija, garancija, odstop od nakupa, vračilo blaga, način komunikacije

Kupec lahko blago reklamira, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, v napačni količini ali kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
Izdelkov, ki so izdelani po naročilu (torej po meri za kupca) ni mogoče vrniti ali zamenjati za druge izdelke.
Garancija na izdelek je veljavna, če garancijski rok še ni potekel, če je garancijski list izpolnjen in potrjen s strani prodajalca. Garancija se upošteva, če je z izdelkom bilo ravnano v skladu z navodili o uporabi in predložitvi računa.
V primeru reklamacije, lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva njegovo popravilo. Kupec lahko blago v reklamacijo vrne tako, da ga prinese osebno ali pa ga na stroške prodajalca in po vnaprejšnjem dogovoru s prodajalcem vrne po pošti. Brez poprejšnjega dogovora pošiljk z odkupnino ne sprejemamo!

Odstop ali preklic pogodbe oz. nakupa
Stranka je po izvedbi — poslanega naročila, dolžna v vsakem primeru prevzeti dostavljeno blago. V primeru vračila na pošti ne prevzetega blaga, se stranki zaračunajo nastali nepokriti stroški poštnine. Kupec naročenega blaga ne more vrniti če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam.
Za vse dodatne informacije se obrnite na našo telefonsko številko 02 2345 200 oziroma na elektronski naslov info@rogac.eu .

Vprašanja in morebitne reklamacije naslovite na elektronski naslov info@rogac.eu ali na telefonsko številko 02 2345 200.

Rogač d.o.o., Tržaška cesta 65, Razvanje, 2000 Maribor

Splet: www.rogac.eu
Splošna e-pošta: info@rogac.eu

Telefon: 02 2345 200
Matična številka: 5589142000
ID za DDV: SI83273409 (podjetje je davčni zavezanec)
Transakcijski račun: SI56 0451 5000 0372 309 (odprt 6.6.2002, NOVA KBM d.d.)

© Copyright - Express Rogac